Novaboost aanvragen
NOVABE

B2B leadgeneratie

b2b-Lead-generatie

Leadgeneratie bedrijf: succesvol leads genereren met Novabé

B2B leadgeneratie: het succes van je bedrijf staat of valt met de kwaliteit van je leads. Bij Novabé begrijpen we het belang van effectieve B2B-leadgeneratie en zijn we hier om je te helpen navigeren door de complexiteit van het vinden en aantrekken van waardevolle prospects.

Waarom Novabé?

Jouw resultaat = ons succes

Meer rendement

Behaal meer rendement in minder tijd

Wat is Leadgeneratie?

leadgeneratie is het proces waarbij je interesse wekt bij mogelijke klanten voor wat je te bieden hebt. In de B2B-wereld betekent dit specifieke strategieën en methoden toepassen om je ideale klanten te vinden en hen te overtuigen van jouw waarde. 

Dit varieert van het creëren van boeiende content en het toepassen van slimme sales automation strategiën, SEO tot het inzetten van e-mailmarketing en het actief zijn op sociale media zoals LinkedIn. Elk element draagt bij aan het voeden van je sales funnel en het stimuleren van de groei van je bedrijf.

Innovators in de AI revolutie
Meer resultaat in minder tijd
Resultaat = ons succes

Waarom aan de slag met B2B leadgeneratie?

De reden waarom B2B-bedrijven zich moeten verdiepen in leadgeneratie is duidelijk: zonder een gestage stroom van kwalitatieve leads kunnen sales teams niet op hun best presteren. Leadgeneratie is de motor die de verkoopmachine draaiende houdt. Het simpelweg hebben van een product of dienst is niet genoeg. Je moet actief op zoek gaan naar je doelgroep en hen overtuigen van jouw aanbod. Hier zijn enkele redenen waarom:

 1. Het helpt je klantenbestand te groeien door nieuwe markten aan te boren.
 2. Het verhoogt je merkbekendheid door consistent aanwezig te zijn waar je doelgroep zich bevindt.
 3. Het biedt je een voorsprong op je concurrenten met een goed uitgevoerde strategie.
 4. Het maakt je verkoopproces efficiënter door te focussen op leads die al geïnteresseerd zijn.

Hoe Novabé je helpt meer B2B-leads te genereren

Afspraken regelen

Onze appointment setting service is ontworpen om je sales team te ontlasten van de tijdrovende taak van het plannen van afspraken, zodat zij zich kunnen richten op het sluiten van deals. Dit kunnen we onder andere doen via LinkedIn, telefonische acquisitie en het genereren van leads via advertentiecampagnes en social media. 

Sales Automation

Met onze sales automation oplossingen stroomlijnen we het verkoopproces door repetitieve taken te automatiseren, zoals e-mail opvolging, leadkwalificatie en klantsegmentatie. Ook kunnen we geautomatiseerde outreach strategieën opstellen. Dit verhoogt de efficiëntie en stelt je sales team in staat om zich te concentreren op wat ze het beste doen: verkopen.

Meta Ads

Door gebruik te maken van Meta Ads (voorheen Facebook Ads), richten we ons op specifieke doelgroepen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. We ontwerpen en optimaliseren advertentiecampagnes om de zichtbaarheid te vergroten, de merkbekendheid te verbeteren en uiteindelijk meer leads te genereren.

LinkedIn Advertising

LinkedIn is een krachtig platform voor B2B-marketing, en onze expertise stelt ons in staat om gerichte advertentiecampagnes te creëren die resoneren met professionals en besluitvormers binnen jouw industrie. We gebruiken geavanceerde targeting en contentstrategieën om de aandacht te trekken en engagement te stimuleren.

Recruitment Automation

Onze recruitment automation diensten helpen bij het efficiënt identificeren en aantrekken van talent, een essentiële factor voor bedrijven die willen groeien. Door het automatiseren van delen van het wervingsproces, zoals kandidaat screening en communicatie, kun je sneller de juiste mensen vinden om je verkoop- en marketingteams te versterken.

Marketing Automation

Marketing automation is het hart van effectieve leadgeneratie. Onze diensten omvatten alles van e-mailmarketing en CRM-integratie tot gedragsgebaseerde targeting en contentoptimalisatie. We helpen je om gepersonaliseerde klantervaringen te creëren die prospects omzetten in leads en leads in klanten.

Van A tot Z ontzorgd

We doen meer dan alleen leads voor je binnenhalen; we zorgen er ook voor dat deze leads klaar zijn om met jou zaken te doen. Dit doen we door lead nurturing: een methode waarbij we een band opbouwen met potentiële klanten door ze op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien. Vooral in de B2B-wereld werkt dit goed. We delen bijvoorbeeld nuttige artikelen of sturen persoonlijke emails. Zo zien we dat bedrijven die dit goed aanpakken, vaak succesvoller zijn.

Laten we het gesprek aangaan. Deel je uitdagingen met ons en samen vinden we de weg naar succes.

LinkedIn-lead-generatie

Ons stappenplan: samen naar succes

 • Wat we doen: We leren je bedrijf, doelen en uitdagingen kennen.
 • Hoe we het doen: We bespreken wat je wilt bereiken en wie je wilt bereiken.
 • Wat we doen: We maken een plan op maat voor jouw leadgeneratie.
 • Hoe we het doen: We duiken in de markt, kijken naar je concurrenten en gebruiken wat we weten om een slim plan te maken.
 • Wat we doen: We vinden de beste tools voor jouw campagne.
 • Hoe we het doen: We kiezen software die past bij wat je nodig hebt, van automatisering tot klantbeheer.
 • Wat we doen: We starten de leadgeneratiecampagne.
 • Hoe we het doen: Van content maken tot adverteren, we zetten alle afgesproken acties in werking.
 • Wat we doen: We houden alles goed in de gaten en sturen bij waar nodig.
 • Hoe we het doen: We kijken continu hoe het gaat en passen onze tactiek aan voor het beste resultaat.
 • Wat we doen: We zorgen ervoor dat alleen de beste leads naar je team gaan.
 • Hoe we het doen: We gebruiken duidelijke criteria om de leads te beoordelen.
 • Wat we doen: We finetunen onze aanpak op basis van feedback.
 • Hoe we het doen: We luisteren naar wat je team en je klanten zeggen en passen ons plan daarop aan.
 • Wat we doen: We laten je precies zien wat we hebben bereikt.
 • Hoe we het doen: Met gedetailleerde rapporten over onze campagnes en de kwaliteit van de leads.

Wil je groeien met kwalitatieve leads?

Als je op zoek bent naar een partner die alles voor je regelt, van het vinden van nieuwe leads tot het sluiten van de deal, dan zit je bij Novabé goed. Wij zijn er klaar voor om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Neem contact met ons op en laten we samen aan de slag gaan.

MicrosoftTeams-image-4

Veelgestelde vragen over leadgeneratie bij Novabé

B2B leadgeneratie is het proces van het identificeren en aantrekken van potentiële klanten (leads) voor je bedrijf. Het doel is om interesse te wekken bij andere bedrijven in jouw producten of diensten, om ze uiteindelijk om te zetten in betalende klanten.

Leadgeneratie is cruciaal omdat het de eerste stap is in het verkoopproces. Zonder leads heb je geen prospects om aan te verkopen, wat resulteert in geen verkoop en dus geen groei voor je bedrijf.

 

Je kunt leads genereren via verschillende kanalen en tactieken, waaronder contentmarketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), pay-per-click (PPC) advertenties, social media marketing, evenementen, en koude acquisitie. De effectiefste aanpak hangt af van je doelgroep en branche.

Het grootste verschil zit in het besluitvormingsproces. B2B-aankoopbeslissingen zijn vaak complexer, met meerdere beslissers en een langere verkoopcyclus. B2C beslissingen zijn meestal sneller en worden door individuen genomen.

Leads kwalificeren betekent beoordelen of een prospect een goede match is voor je product of dienst. Dit kun je doen door criteria vast te stellen zoals bedrijfsgrootte, budget, behoefte aan je oplossing en de autoriteit om beslissingen te nemen.

Lead nurturing is het proces van het opbouwen van relaties met je prospects op elk punt in de sales funnel. Het is belangrijk omdat niet alle leads direct klaar zijn om te kopen. Door waardevolle informatie en relevantie te bieden, houd je je prospects betrokken tot ze klaar zijn om een aankoopbeslissing te nemen.

Ja, je kunt leadgeneratie uitbesteden aan gespecialiseerde bureaus of consultants. Dit kan vooral nuttig zijn als je niet de middelen of expertise in huis hebt om effectieve leadgeneratiecampagnes te voeren.

Succes meet je door het bijhouden van key performance indicators (KPI’s) zoals het aantal gegenereerde leads, conversieratio’s, kosten per lead, en uiteindelijk de return on investment (ROI) van je campagnes.

Evalueer regelmatig je processen, experimenteer met nieuwe tactieken, en blijf op de hoogte van trends in je industrie. Analyseer je data om te zien wat werkt en pas je strategie dienovereenkomstig aan.

Veelvoorkomende uitdagingen zijn het genereren van hoogwaardige leads, het effectief kwalificeren van deze leads, en het onderhouden van een consistent leadgeneratieproces dat aansluit bij de veranderende marktbehoeften.

Our purpose is to build solutions that remove barriers preventing people from doing their best work.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)